ANASAYFA  
 
HABERLER / ETKİNLİKLER - 0 -
 
 

Priştine Üniversitesi’nde Yrd. Doç. Dr. Nuran Malta Dekan Yardımcılığına Seçildi









 Priştine Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Filoloji Fakültesinde Dekan Yardımcılığını üstlenecek.

Priştine Filoloji Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretim üyesi Nebahat Sülçevsi sosyal medya hesabından yayımladığı yazıda,  Priştine Üniversitesi Filoloji Fakültesi Dekan Yardımcılığına, Priştine Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde öğretim üyesi  Yrd. Doç. Dr. Nuran Malta-Muhaxheri’nin seçildiğini duyurdu. Yazıda şu ifadelere yer verilmiş:

“1988 yılında kurulan Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Filoloji Fakültesi bünyesinde saygın ve akademik anlamda sağlam ve sürdürülebilir altyapıya sahiptir. Prof. Dr. İrfan Morina başkanlığındaki Bölümümüz Balkan Türkolojisi alanında birçok ilklere imza atmıştır.

Bölüm hocalarımız çağımızın gerektirdiği akademik kıstaslara uygun profil çizerek çok sayıda uluslar arası toplantılara katılarak tebliğler sunmuş, uluslar arası hakemli dergilerde makale yayınlamış çok sayıda kitap yazarlığı ve editörlüğü yapmışlardır.

Bu çerçevede Bölüm Başkanımız Prof. Dr. İrfan Morina, birçok yayınının yanı sıra geçen yıl Şemsettin Sami’nin “Vicdan” adlı eserini Türkçe ve Arnavutça olarak yayınlamıştır.

Bölüm hocalarımızın en kıdemlilerinden olan Doç. Dr. Suzan Canhasi, “Mitroviça Türk Ağzı” adlı kitabını bilim dünyasına sunmuştur.

Türkiye’den gelen hocamız Doç. Dr. Salih Okumuş Kosova Türk Edebiyatının önemli kaynaklarından olan Tan gazetesini dijital ortama aktarmış ve birçok öğrencimize çalışma konusu olarak paylaştırmıştır.

Türkiye’de yetişmiş hocamız Yrd. Doç. Dr. Ergin Jable Sakarya Üniversitesi, Niğde Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi gibi önemli yükseköğretim kurumlarıyla ilişki kurarak çok sayıda Kosovalının bu üniversitelerde yüksek lisans ve doktora okumasına vesile olarak önemli hizmetler etmiştir.

Genç hocalarımızdan Yrd. Doç. Dr. Nuran Malta-Muhaxheri “Türk ve Arnavut Destanlarında Müşterek Unsurlar” adlı kitabını yayınladı.

Tüm bu faaliyetler kuşkusuz Bölüm Başkanımız İrfan Hocamızın teşviki, yönlendirmesi ve destekleriyle yapılmıştır.

Bölümümüz adına son sevindirici gelişme Filoloji Fakültesi Dekan Yardımcılığına bölümümüzden Yrd. Doç. Dr. Nuran Malta-Muhaxheri’nin seçilmesidir. Dekan Yardımcılığına seçilen Nuran Hocamızı gönülden tebrik ediyor, Bölümümüze faydalı hizmetler sunacağını ümit ediyoruz.”



http://www.kosovaport.com/yrd-doc-dr-nuran-malta-filoloji-fakultesi-dekan-yardimciligina-secildi/













Tarih : 3.3.2016

 

ARŞİV
 

GALERİ
 


BLOG

 
 
Prishtine Universitesi Filoloji Fakultesi Turk Dili ve Edebiyati Bolumu Prishtine / KOSOVA    salihokumus@gmail.com
Copyright © 2015 Salih OKUMUŞ - Her Hakkı Saklıdır.Site içeriği kaynak gösterilerek kullanılabilir.