ANASAYFA  
 
HABERLER / ETKİNLİKLER - 0 -
 
 

Süreyya Yusuf Hizmet Ödülü Sahibini Buldu


Perşembe 19 Hazıran 2014






 Türkçeye ve Türkoloji’ye büyük hizmetleri olan, çağdaş Türk Kosova edebiyatına değerli eserler kazandıran eğitimci, gazeteci, edebiyatçı merhum Süreyya Yusuf adına verilen “Uluslararası Süreyya Yusuf Türkoloji Ödülü”ne bu yıl gazeteci ve yazar Reşit Hanadan layık görüldü.


Priştine Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’nde Priştine Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Bölümü’nün Mezuniyet töreni ve Uluslararası Süreyya Yusuf Türkoloji Ödülü töreni  düzenlendi.


Törene,  merhum Süreyya Yusuf’un eşi ile oğlu, Priştine Üniversitesi  Türkoloji Bölüm Başkanı İrfan Morina, Yazar Reşit Hanadan, Türkoloji bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri katıldı.


Ödül töreninin açılışı Priştine Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Bülent Üçpınar’ın konuşması ile yapıldı. Üçpınar, bu buluşmanın gelecek nesillere örnek olması gerektiğini söyledi.


Ardından söz alan Türkoloji Bölüm Başkanı İrfan Morina, Türkoloji Bölümü hakkında ayrıntılı bilgi sunduktan sonra, kendileri için çok önemli bir gün olduğunu çünkü çok değerli bir yazar olarak adlandırdığı merhum Süreyya Yusuf’un ödülünü verdiklerini kaydetti.


Türkoloji Bölümü Öğretim Üyesi İsa Sulçefsi, sinevizyon gösterimi ile Süreyya Yusuf’un hayatını anlattı. Daha sonra ise ailesinin Süreyya Yusuf’u anlattığı video gösterimi yapıldı.


Doç. Dr. Salih Okumuş ise ödüle layık görülen yazar Reşit Hanadan’nın hayatı ve eserleri hakkından konuklara bilgi verdi. Okumuş, Hanadan’ın her hikayesinde bir yaşanmışlık olduğunu ve kendisinin Kosova’da önemli bir Türk romancı olduğunu belirtti.


Türkoloji bölümü öğrencilerinin Reşit Hanadan’nın hikayelerinin tahlillerini yapmaları ardından ödül törenine geçildi.
Reşit Hanadan “Süreyya Yusuf Hizmet Ödülü”nü merhumun eşi ve İrfan Morina’nın elinden aldı. Hanadan, bu ödüle layık görülmesinden dolayı çok mutlu ve gururlu olduğunu ifade etti.


Ödül törenin hemen arkasından Priştine Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Bölümü’nün Mezunları alkışlar içerisinde diplomalarını aldılar.



http://www.kosovahaber.net/?page=2,11,25249













Tarih : 21.2.2016

 

ARŞİV
 

GALERİ
 


BLOG

 
 
Prishtine Universitesi Filoloji Fakultesi Turk Dili ve Edebiyati Bolumu Prishtine / KOSOVA    salihokumus@gmail.com
Copyright © 2015 Salih OKUMUŞ - Her Hakkı Saklıdır.Site içeriği kaynak gösterilerek kullanılabilir.