ANASAYFA  
 
HABERLER / ETKİNLİKLER - 0 -
 
 

Cevdet Şanlı’ya “Türkoloji Hizmet Ödülü”


Perşembe 01 Kasım 2012






 Priştine Üniversitesi Filoloji Fakültesi Türkoloji Bölümü, Türkçeye ve Türkolojiye büyük hizmetleri olan, çağdaş Türk Kosova edebiyatına değerli eserler kazandıran eğitimci, gazeteci, edebiyatçı merhum Süreyya Yusuf adına, senede bir kez olmak üzere “Türkoloji Hizmet Ödülü” verme kararı aldı. 31 Ekim 2012 Çarşamba günü, ilk ödül, 2002-2005 yılları arasında, “Türkoloji Projesi” kapsamında söz konusu bölümde dersler veren ve çeşitli bilimsel çalışmalar yapan Yard. Doç. Dr. Cevdet Şanlı’ya verildi. 

Çarşamba günü Priştine Üniversitesi Filoloji Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Prof. Dr. Nazif Hoca Dershanesinde gerçekleştirilen ödül törenine, bölüm başkanı Prof. Dr. İrfan Morina başta olmak üzere öğretim üyeleri, Yard. Doç. Dr. Cevdet Şanlı’nın ailesi ve öğrenciler katıldı. 

Samimi ve sıcak bir atmosferde gerçekleştirilen törende Morina, Şanlı’nın bölümde Türkoloji Projesi kapsamında görev yapan ilk akademisyen olduğunu belirttikten sonra ödül sahibinin bölüme olan hizmet ve katkılarını anlattı. Morina. Cevdet Şanlı’nın Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne akademik program, misyon ve vizyon, fiziki şartlar, Türkiye Üniversiteleri ile yapılacak akademik işbirlikleri, akreditasyon gibi konularda paha biçilmez katkıları olduğunu söyledi.

Cevdet Şanlı da, aslında gerçekleştirilen hizmetlerin, çalışmaların, ödül düşüncesiyle ya da karşılık beklenerek yapılmadığını ama 3 yıl görev yaptığı Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden böyle bir ödül almanın kendisine şeref verdiğini belirtti. Söz konusu bölümün her geçen yıl daha da ileriye gittiğini, kat edilen mesafenin önemli olduğunu ama daha yapılacak çok şey bulunduğunu belirten Şanlı, bayrağı kendisinden sonrakilere teslim ettiğini, çalışmaların aynı hız, samimiyet ve kararlılıkla devam edeceğinden şüphesi bulunmadığını vurguladı. Priştine Üniversitesi Filoloji Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünün Türkiye üniversiteleri ile akredite olması ve ÖSYM bünyesi içinde yer alması gerektiğini söyleyen Şanlı, bu sayede Türkiye’den daha fazla öğrencinin bölümü tercih edeceğini, böylece iki ülke arasındaki kültürel, sosyal ve akademik ilişkilerin güçleneceğini sözlerine ekledi. 

Tören, günün hatırasına çekilen fotoğraflarla son buldu.



http://www.kosovahaber.net/?page=2,38,15444













Tarih : 21.2.2016

 

ARŞİV
 

GALERİ
 


BLOG

 
 
Prishtine Universitesi Filoloji Fakultesi Turk Dili ve Edebiyati Bolumu Prishtine / KOSOVA    salihokumus@gmail.com
Copyright © 2015 Salih OKUMUŞ - Her Hakkı Saklıdır.Site içeriği kaynak gösterilerek kullanılabilir.