ANASAYFA  
 
HABERLER / ETKİNLİKLER - 0 -
 
 

Vefatının 54. Yıl Dönümünde Yahya Kemal Priştine’de Anıldı









 Priştine Yunus Emre Türk Kültür Merkezinde “Vefatının 54. Yıl Dönümünde Yahya Kemal’i Hatırlamak” konulu bir panel düzenlendi.

Başkanlığını Priştine Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Salih Okumuş’un yaptığı panele, Priştine Üniversitesi Türkoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. İrfan Morina, Kosova Türk Yazarlar Birliği Başkanı Agim Rifat, Kosova’nın önemli şair ve ressamlarından Ethem Baymak, Priştine Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Samsakçı konuşmacı olarak katıldı.

Yahya Kemal’in kendi sesinden şiirlerinin de yer aldığı anma programında,  Yrd. Doç. Dr. Mehmet Samsakçı şairin çeşitli dönemlerde çekilmiş fotoğrafları üzerinden bir Yahya Kemal biyografisi sundu.  Programda, ünlü şairin “Kaybolan Şehir” adlı şiirini yorumlayan Prof. Dr. İrfan Morina ise Yahya Kemal için “Vatan” kavramının neyi ifade ettiğini anlattı.  Ethem Baymak, şairin, şiirlerinde renkleri ustaca kullandığını belirtirken panelin son konuşmacısı Agim Rifat ise Yahya Kemal’in Paris hatıralarına vurgu yaparak şairin hangi yönleriyle özgün ve orijinal bir sanatkâr olduğunu örneklerle açıkladı.

Prof. Dr. İrfan Morina ise, “Kaybolan Şehir” adlı şiirini yorumlayarak şairin Balkanlar’daki önemine değindi. Agim Rifat, Yahya Kemal’in Paris’teki anılarına yer verdiği panele, dinleyici olarak T.C. Priştine Büyükelçisi Sayın Songül Ozan, Kosova’nın önemli şair ve yazarları, Priştine Üniversitesi Türkoloji bölümü öğrencileri ve çok sayıda Kosovalı katıldı.

 



http://yee.org.tr/turkiye/tr/haberler/bizden-haberler/vefatinin-54-yil-donumunde-yahya-kemal-pristinede-anildi-1349













Tarih : 21.2.2016

 

ARŞİV
 

GALERİ
 


BLOG

 
 
Prishtine Universitesi Filoloji Fakultesi Turk Dili ve Edebiyati Bolumu Prishtine / KOSOVA    salihokumus@gmail.com
Copyright © 2015 Salih OKUMUŞ - Her Hakkı Saklıdır.Site içeriği kaynak gösterilerek kullanılabilir.