ANASAYFA  
 
HABERLER / ETKİNLİKLER - 0 -
 
 

Kosova Priştina Üniversitesinden ziyaret









 Kosova Priştina Üniversitesi Mevlana Koordinatörü Doç. Dr. Salih Okumuş, Genel sekreter Esat Kelmendi ile öğretim elemanlarının de aralarında bulunduğu heyet, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay'ı makamında ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında Priştina Üniversitesiyle geçtiğimiz mayıs ayında imzalanan Mevlana değişim programının daha geniş alanlara taşınması, iki üniversite arasındaki işbirliğinin geliştirilip güçlendirilmesi için görüş alışverişinde bulunuldu.

Uluslararasılaşma konusunu her fırsatta dile getirip, üniversitenin uluslararası ilişkilerini yaygınlaştırmaya çalıştıklarını söyleyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, "Amasya Üniversitesini dünya üniversiteleriyle bilim, sanat ve kültür alanında rekabet edebilecek düzeye getirebilmemizin yolunun, uluslararası ilişkilerimizi geliştirmemizle mümkün olduğunun farkındayız. Bu bilinçle üniversitemiz; Farabi, Mevlana ve Erasmus Değişim Programlarını kullanan akademik, idari personel ve öğrenci sayısını her geçen yıl kademeli olarak arttırmaktadır. Amasya Üniversitesinde yükseköğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerin sayısı da artıyor. Amasya'nın ve Amasya Üniversitesinin şehrimize gelen öğrencilere sunduğu akademik özgürlük ortamı, sosyal-kültürel hayat, barınma, ulaşım, beslenme gibi imkânlarının oldukça iyi bir durumda olduğunu düşünüyoruz. Kosova Priştina Üniversitesi Genel Sekreter Esat Kelmendi ve öğretim elemanları ziyaretimize geldiler. Priştina Üniversitesiyle geçtiğimiz mayıs ayında Mevlana Değişim Programı imzalamıştı. Bu protokolün daha aktif bir konuma getirilmesi, işbirliği kapsamının daha geniş alanlara taşınması, akademik yıl içerisinde yapabileceğimiz ortak çalışmalar üzerinde duruldu. Ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kosova Priştina Üniversitesi Genel Sekreteri Esat Kelmendi de, Amasya'da olmaktan duyduğunu memnuniyetini dile getirerek, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay'a kendilerine gösterdikleri ilgiye teşekkür etti.

Ziyaret kapsamında Kosova'dan gelen heyete Üniversitemizin çeşitli birimleri gezdirerek buralarda yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler de verdi.

Amasya Üniversitesi



http://www.amasya.edu.tr/kosova-pristina-universitesinden-ziyaret.aspx













Tarih : 21.2.2016

 

ARŞİV
 

GALERİ
 


BLOG

 
 
Prishtine Universitesi Filoloji Fakultesi Turk Dili ve Edebiyati Bolumu Prishtine / KOSOVA    salihokumus@gmail.com
Copyright © 2015 Salih OKUMUŞ - Her Hakkı Saklıdır.Site içeriği kaynak gösterilerek kullanılabilir.