ANASAYFA  
 
HABERLER / ETKİNLİKLER - 0 -
 
 

“Uluslararası Sosyal Bilimler Lisansüstü Öğrenci Sempozyumu” ODÜ Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi









 

Daha   önce “KARADENİZ ÇANAĞI ANALİTİK KİMYA KONGRESİ”, “3. AVRUPA YER SİNCABI KONGRESİ” ve “GÜNEY KAFKASYA HALKLARI DİL-TARİH-KÜLTÜR İLİŞKİLERİ ULUSLAR ARASI BİLGİ ŞÖLENİ”  gibi uluslar arası düzeyde bir çok kongreyi başarı ile gerçekleştiren Ordu Üniversitesi; “ULUSLAR ARASI SOSYAL BİLİMLER LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ SEMPOZYUMU” nunda ev sahipliğini üstlendi.

28/29 Nisan 2011 tarihlerini kapsayan sempozyum öncesi; Atatürk Kültür Sarayı’nda gerçekleştirilen “Açılış Programı”na çok sayıda davetli katıldı. 28 Nisan 2011 Perşembe günü saat 10:00’da başlayan programda, açılış konuşmasını üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Salih OKUMUŞ yaptı. Sempozyumun başarı ile geçmesini dileyen Yrd. Doç. Dr. OKUMUŞ’un ardından bir konuşma yapan Ordu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Cemil YAPAR katılımcılara; “ ilimize ve üniversitemize hoş geldiniz” dedi. Sempozyumun önemine değindi.

Program çerçevesinde ayrıca; “ULUSLAR ARASI SOSYAL BİLİMLER LİSANS ÜSTÜ ÖĞRENCİ SEMPOZYUMU”nda; onur konuğu olarak bulunan PROF. DR.  Süreyya BEYZADEOĞLU, PROF. DR. Durali YILMAZ,  VE PROF. DR. İzzettin ÖNDER’e ve sempozyumun gerçekleştirilmesinde katkıda bulunan Ordu Valiliği, Ordu Belediye Başkanlığı, Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası, Ordu Tarım ve Köy İşleri Müdürlüğü, Ordu Devlet Su İşleri Müdürlüğü, Serüven Kitapçılık, Sağra, Nutpa, Çotanak ve Polen Pastanesi yetkililerine plaket takdim edildi. 

28/29 Nisan 2011 tarihlerinde Ordu Üniversitesi Cumhuriyet Yerleşkesi Fen Edebiyat Fakültesi’nde gerçekleştirilen uluslar arası sempozyuma; başta Türkiye olmak üzere Almanya, Moldova, Gürcistan, Azerbaycan, İran, Afganistan, Kazakistan ve Kırgızistan’dan 108 öğrenci katıldı.

Dört salonda, yirmi oturumun gerçekleştirildiği “ULUSLAR ARASI SOSYAL BİLİMLER LİSANS ÜSTÜ ÖĞRENCİ SEMPOZYUMU”nda “Oturum Başkanlıklarını” Prof. Dr. Kenan ÇELİK(KTÜ), Doç. Dr. Cevat OKUTAN(Maltepe Üniversitesi), Yrd. Doç. Dr. Seval Mutlu ÇAMOĞLU(ODÜ), Yrd. Doç. Dr. Umut ULUKAN(ODÜ), Prof. Dr. Hikmet ÖKSÜZ(KTÜ), Doç. Dr. İlhan EKİNCİ(ODÜ), Doç. Dr. Ergin AYAN(ODÜ), Prof. Dr. Durali YILMAZ(KTÜ), Prof. Dr. Yakup ÇELİK(Yıldız Üniversitesi), Prof. Dr. Recep DUYMAZ(TÜ), Yrd. Doç. Dr. Hıfzı TOZ(Kırıkkale Üniversitesi), Yrd. Doç. Dr. Salih OKUMUŞ(ODÜ), Prof. Dr. Ömür CEYLAN(İKÜ), Prof. Dr. Süreyya BEYZADEOĞLU, Prof. Dr. Ali ÇELİK(KTÜ), Prof. Dr. Ahmet DOĞAN (KTÜ), Yrd. Doç. Dr. Salim KÜÇÜK(ODÜ), Doç. Dr. İsmail DOĞAN(ODÜ) ve (OMÜ)Prof. Dr. Mehmet AYDIN yönetirken; İktisat, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalları’nda 98 bildiri sunuldu.

Prof. Dr. Durali YILMAZ, Prof. Dr. Mehmet AYDIN, Doç. Dr. Ergin AYAN ve Doç. Dr. İsmail DOĞAN’ın söz aldığı  ULUSLAR ARASI SOSYAL BİLİMLER LİSANS ÜSTÜ ÖĞRENCİ SEMPOZYUMU DEĞERLENDİRME TOPLANTISI” ise 29 Nisan 2011 Cuma günü saat 16:30’da gerçekleştirildi. Ordu Üniversitesi tanıtım filmi ile başlayan toplantıda; ilk olarak Prof. Dr. Durali YILMAZ söz alırken, konuşmasında şu görüşlere yer verdi. “Genç akademisyen arkadaşlarıma tavsiyem, her akşam yatmadan lügat okuyun. Çok faydasını göreceksiniz. Kelime hazneniz ve telef uzunuz gelişecek. Ben bu sempozyumda sizleri görmekten son derece mutlu oldum. Genç nesilden çok umutluyum. Burada katıldığım oturumlarda ne kadar donanımlı bir neslin yetiştiğini gördüm. Bu da beni son derece mutlu etti”   Prof. Dr. Mehmet AYDIN ise “Ordu Üniversitesi’nde olmaktan son derece mutluyum. Oturumları ilgi ile dinledim. Sempozyum düzenlemek çok ciddi bir iştir. Ordu Üniversitesini ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Salih OKUMUŞ’u gönülden kutluyorum. Bilgi ve sevgi paylaştıkça çoğalır. Ben bilgilerimi sizlerle paylaşmaktan sevinç duyuyorum. ODÜ’nün gelişmesini hayranlıkla izliyorum. Bu gelişmeye katkıda bulunabilirsem çok mutlu olurum. Ordu’da sizlerle buluşmak çok güzel” diyerek duygularını dile getirdi. Ordu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ergin AYAN yaptığı değerlendirmede “Üniversitemizde ilk defa gerçekleştirilen sempozyuma katılan herkesi gönülden tebrik ediyorum. Ben de bir tarihçi olarak, burada yapılan çalışmaların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu gün tarihçilik entelektüel açıdan önem kazandı. Önceden tarih bir meslek olarak düşünülmezdi. Ancak şimdi bir meslek olarak görülebiliyor. İnsanlar artık tarihin önemini kavramaya başladı” dedi.  “Eğer siz kendinizden öncekilerin yaptıklarını yaparsanız hiçbir yere varamazsınız” diyerek sözlerine başlayan Ordu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. İsmail DOĞAN ise genç katılımcılara şu açıklamalarda bulundu. “Evet kendinizden öncekileri iyi öğrenin. Ancak, öğrendiklerinize kendinizden bir şeyler mutlaka katın. Kendi kurallarınızı kendiniz belirleyin. Yaptığınız bilimin geçerliliği; yapacağınız orijinal çalışmalardır.” Dedi

Değerlendirme toplantısının sonunda Rektör Vekili Prof. Dr. Cemil YAPAR, katılımcılara “Sizleri aramızda görmek çok güzeldi. Biz sizlere alıştık” derken, konuşmasında şu görüşlere yer verdi. “Hepinize çok teşekkür ediyoruz. Sizleri üniversitemizde ve fakültemizde görmekten son derece mutlu olduk. Sizlerde bu vesile ile Ordu Üniversitesi’ni yakından tanıdınız. Yüzünüzü bize çevirin. Yapacağınız çalışmalarınızda her zaman yanınızda olmak isteriz. Sizlerle çalışmaktan son derece mutlu oluruz. Kapılarımız sizlere her zaman açık olacaktır. Ben Sosyal Bilimlerin önemli olduğuna inanıyorum. Dünyayı idare edenler Sosyal Bilimcilerdir. Bu bilim dalı; kültürün ilerlemesinde, geleceğin inşasında ve tarihin incelenmesinde çok önemli bir yer tutar. Eğer büyümek istiyorsak, Sosyal Bilimlere yönelmek zorundayız.  Geleceğimizin aydınlık olduğuna inanıyorum. Sizlere güveniyoruz. İlerleyen yıllarda sizler bizlerin yerlerini alacaksınız. Sizlerden sonra gelen nesillere bilgiler aktaracaksınız. Bu nedenle kendinizi bilgilerle donatın. Sizler kendinizi bilime adamış insanlarsınız. Sizleri tanımaktan son derece mutlu olduk.” dedi 

Geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek üzere üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilen “ULUSLAR ARASI SOSYAL BİLİMLER LİSANS ÜSTÜ ÖĞRENCİ SEMPOZYUMU”nda katılımcılar birbirlerini tanıma fırsatı bulurken, fikir alış verişinde bulundular. Yüksek Lisans aşamasında bilim dünyasına katılarak,  alanlarında  uzman bilim insanları ile buluştular. Başarı ile gerçekleştirilen sempozyum için  farklı ülke ve şehirlerden ilimize gelen katılımcılar Ordu Üniversitesi Uygulama Restoranı’nda  28 Nisan 2011 Perşembe akşamı Rektörümüz Prof. Dr. Haluk KEFELİOĞLU tarafından ve 29 Nisan 2011 Cuma akşamı Tesk Otel’de Ordu Belediye Başkanı Seyit TORUN tarafından düzenlenen akşam yemeğine katıldılar, ilimize ve yöremize ait lezzetlerle buluştular.

30 Nisan 2011 Cumartesi günü ise Ordu merkez, Bolaman ve Boztepe’ye gerçekleştirdikleri geziler çerçevesinde üniversitemizle birlikte ilimizi yakından tanıma fırsatı buldular.

Katılımcılar; Ordu Üniversitesi ev sahipliğinde başarı ile tamamlanan  “ULUSLAR ARASI SOSYAL BİLİMLER LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ SEMPOZYUMU” ndan ve ilimizden güzel anılarla ayrıldılar.

 

 

 



http://www.odu.edu.tr/tr/Pages/index.php?tur=3&page=258













Tarih : 21.2.2016

 

ARŞİV
 

GALERİ
 


BLOG

 
 
Prishtine Universitesi Filoloji Fakultesi Turk Dili ve Edebiyati Bolumu Prishtine / KOSOVA    salihokumus@gmail.com
Copyright © 2015 Salih OKUMUŞ - Her Hakkı Saklıdır.Site içeriği kaynak gösterilerek kullanılabilir.