ANASAYFA  
 
HABERLER / ETKİNLİKLER - 0 -
 

Erasmus İçin Başvuran Öğrencilerin Yabancı Dil Sınavı


Sal 23 Kas 2010 03:33:09 EET






 Ordu Üniversitesi Halkoyunları Kulübü, halkla İlişkiler Kulübü ve Türkçe Kulübü'nün ortak çalışmaları ile Rektörlüğümüz tarafından hazırlanan "Ordu Değerleri ile Buluşuyor" adı altında düzenlenen programı 2 nisan 2010 Cuma günü Atatürk kültür merkezi'nde gerçekleştirildi. Program Ordu Üniversitesi devlet Konservatuarı Müdürü Ata BAHRİ ÇAĞLAYAN'ın seslendirdiği "Edremit'in gelini" adlı türkü ile başladı.

Halkla İlişkiler Kulübü öğrencilerinin hazırladığı sunumun ardından sahnedeki yerlerini alan; şairlerimizden İrfan Yıldız BEŞLİOĞLU, Dursun Ali AKINET, yurttan Sesler topluluğu Şefi Tuncer İNAN, THM güçlü sesi Tuğrul ŞAN, TSM Sanatçısı Ayşe TAŞ"bizler Ordu'luyuz, hemşerilerimizin arasından çağırın bizi" diyerek izleyicilerin arasından sahneye çıktılar.

Bu anlamlı davranışları ile izleyicilerin takdirini toplayan sanatçılar; bilgi ve tecrübelerini katılımcılara şiirlerin, türkülerin, şarkıların eşliğinde aktardılar. Çocukluk dönemlerine uzanan sohbette; sanata nasıl başladıklarını anlatırken, ilimizin sanata ve sanatçıya bakışını değerlendirdiler.

"Ordu Değerleri İle Buluşuyor" adı altında gerçekleştirilen ve önümüzdeki günlerde de farklı konuklarla devam edecek programın açılışında; Ordu Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Haluk KEFELİOĞLU; sahneye gelerek sanatçılara teşekkür etti. Gerçekleştirdiği konuşmasında; " Ordu Değerleri ile Buluşuyor" projesinin nasıl oluştuğunu anlatırken, Ordu'nun birbirinden değerli sanatçıları olduğunu belirtti. Rektör Prof. Dr. Haluk KEFELİOĞLU, şair İrfan Yıldız BEŞLİOĞLU ve Dursun Ali AKINET'e şiirlerini nasıl yazdıklarını sordu. Prof. Dr. Haluk KEFELİOĞLU sahneden ayrılırken, Türkçe Kulübü Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Salih OKUMUŞ, Türk Edebiyatı'nda şair kimlikleri ile yer alan, geceye katılarak renk katan sanatçılarımıza sorular yöneltti. Halk Oyunları Kulübü Akademik Danışmanı ve Ordu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müdürü Ata Bahri ÇAĞLAYAN ise sazı ve sesi ile katıldığı programda, halk müziği sanatçılarına sorular yöneltti.

Şef Tuncer İNAN'ın sazından yükselen Ordu Karşılaması'na sanatçılarımız Tuğrul ŞAN ve Ayşe TAŞ oyunları ile eşlik ettiler. Programın sürprizi ise Ayşe TAŞ'dan geldi. Katılımcılardan "Ordu'nun Dereleri" adlı türküyü söylemelerini isteyen TAŞ, konukların hep birlikte seslendirdikleri türküye şeflik yaptı. İzleyicilerin söylediği türkü, sanatçılardan büyük beğeni topladı.

yoğun programları nedeni ile etkinliğe katılamayan; Türkiye Büyük millet meclisi Başkanı sayın Mehmet Ali ŞAHİN, TC Başbakanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, Kültür ve turizm Bakanı Sayın Ertuğrul GÜNAY, Ordu Milletvekilleri Sayın Eyüp FATSA, Sayın Mustafa HAMARAT, Sayın Ayhan YILMAZ ve Sayın Enver YILMAZ gönderdikleri kutlama mesajında desteklerini esirgemediklerini belirterek, başarılar dilediler.

Türkü tadında gerçekleşen Ordu ve kazandırdığı değerleri konulu program izleyicilerden büyük beğeni topladı. Programın sonunda ODÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk KEFELİOĞLU sanatçılara teşekkür belgesi takdim etti. Ordu belediye Başkanı Seyit Torun ise sanatçılara hediye olarak getirdiği çiçeği takdim etti. garnizon Komutanı albay Celal ÇÜREK; Ordu Üniversitesi kristal kürelerini sanatçılara takdim etti. 



http://www.odu.edu.tr/tr/Sayfa/sayfa.php?tur=3&id=225













Tarih : 21.2.2016

 

ARŞİV
 

GALERİ
 


BLOG

 
 
Prishtine Universitesi Filoloji Fakultesi Turk Dili ve Edebiyati Bolumu Prishtine / KOSOVA    salihokumus@gmail.com
Copyright © 2015 Salih OKUMUŞ - Her Hakkı Saklıdır.Site içeriği kaynak gösterilerek kullanılabilir.